47. Ma-Hal Országos Halfőző Verseny 2023 - Szarvas
Bemutatkozás
2023. szeptember 2-án rendezik meg a nagyszabású Ma-Hal Országos Halfőző Versenyt Szarvason, immár 47. alkalommal. Idén a szarvasi Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - Halászati Kutatóintézete ad otthont az eseménynek, melynek célja, hogy népszerűsítse a halételeket és az érdeklődőknek legyen lehetőségük megkóstolni azokat. A főzőversenyen kívül színes kulturális programok várják kicsiket és nagyokat.
9:30-10:00 – Megnyitó
9:30-12:30 – Halfőzőverseny
12:30-13:30 – Zsűrizés
13:30-14:00 – Eredményhirdetés
8:15-8:45 – Regisztráció a gyermek horgászversenyre
9:00 – Verseny kezdete
12:30 – Verseny vége
13:30 – Eredményhirdetés
A versenyen maximum 40 csapat tud részt venni, akiknek maguknak kell gondoskodni bográcsállványról, bográcsról, konyhai eszközökről, adalékanyagokról, illetve a jogszabályi előírásoknak megfelelő gázpalackról, ugyanis fatüzelésre nincs lehetőség. A csapatok három kategória közül választhatnak: Dunai jellegű halászlé, Tisza-Körösi jellegű halászlé és Egyéb halétel, utóbbinál ha a csapat nem pontyból készíti ételét, akkor a többlet halról is önmaguknak kell gondoskodniuk.
Az elkészült ételeket a kapott sorszámmal 12:00 és 13:30 között le kell adni a zsűrinek. Minden kategória első három helyezettje értékes tárgynyereményben részesül.
Részletes programkínálat 2023
Halfőző verseny programterv
8:00-9:00 – Regisztráció a 47. Országos Halfőző Versenyre9:30-10:00 – Megnyitó
9:30-12:30 – Halfőzőverseny
12:30-13:30 – Zsűrizés
13:30-14:00 – Eredményhirdetés
Gyermek horgászverseny programterv
8:15-8:45 – Regisztráció a gyermek horgászversenyre9:00 – Verseny kezdete
12:30 – Verseny vége
13:30 – Eredményhirdetés
Részvétel, mint versenyző
A versenyen maximum 40 csapat tud részt venni, akiknek maguknak kell gondoskodni bográcsállványról, bográcsról, konyhai eszközökről, adalékanyagokról, illetve a jogszabályi előírásoknak megfelelő gázpalackról, ugyanis fatüzelésre nincs lehetőség. A csapatok három kategória közül választhatnak: Dunai jellegű halászlé, Tisza-Körösi jellegű halászlé és Egyéb halétel, utóbbinál ha a csapat nem pontyból készíti ételét, akkor a többlet halról is önmaguknak kell gondoskodniuk.Az elkészült ételeket a kapott sorszámmal 12:00 és 13:30 között le kell adni a zsűrinek. Minden kategória első három helyezettje értékes tárgynyereményben részesül.