Csobánci Bormanufaktúra - Tapolca
Bemutatkozás
A Csobánci Bormanufaktúra 1997 óta készíti természetes borait a Badacsonyi borvidéken. A tapolcai Hosszú-hegyi pincénél 2020 tavasza óta egy gyönyörű panorámával rendelkező borteraszon várják a vendégeket, ahol lehetőség nyílik a tételeik megkóstolására. A tulajdonos család a pincénél lakik, így a szőlőtermesztést állattartással ötvözik. A szőlősorok között tyúkok kapirgálnak, a védősávokat pedig magyar tincses kecskéik tartják karban, akiknek a tejéből házi sajtot készítenek. A vendégek megismerhetik a birtok jószágait is, így a borászat egy komplex élményt nyújt mindenki számára.
A birtoklátogatással egybekötött borkóstolóhoz előzetes bejelentkezés szükséges!
Borok
A bormanufaktúra borászát, Tóth Bálintot fiatal kora óta érdekli a szőlészet-borászat, ezért csatlakozott édesapja mellé a gazdaság életébe. A borokat a természetesség és a magas minőség jegyében készítik 8 hektár termőterületen. Szőlőik a Köves-hegyen, illetve a Hajagos és a Csobánc vulkanikus eredetű lejtőin találhatóak, melyeken a legjellemzőbb szőlőfajtáik az Olaszrizling, a Pinot Noir, a Kékfrankos és a Zeusz. Céljuk, hogy a lehető legtermészetesebb módon készüljenek el boraik. Tartályos, reduktív technológia mellett tölgyfahordós és pirogránit amforás érlelést is alkalmaznak.
Megközelítés
A Csobánci Bormanufaktúra a Diszel városrészben található Hosszú-hegyen helyezkedik el. A 77-es főútról lekanyarodva, majd balra tartva 1 perc alatt elérhető a birtok, ahol a parkolási lehetőség ingyenes. A főúton van buszmegálló is, ahonnan 10 perc sétával megközelíthető a borterasz.
A birtoklátogatással egybekötött borkóstolóhoz előzetes bejelentkezés szükséges!
Borok
A bormanufaktúra borászát, Tóth Bálintot fiatal kora óta érdekli a szőlészet-borászat, ezért csatlakozott édesapja mellé a gazdaság életébe. A borokat a természetesség és a magas minőség jegyében készítik 8 hektár termőterületen. Szőlőik a Köves-hegyen, illetve a Hajagos és a Csobánc vulkanikus eredetű lejtőin találhatóak, melyeken a legjellemzőbb szőlőfajtáik az Olaszrizling, a Pinot Noir, a Kékfrankos és a Zeusz. Céljuk, hogy a lehető legtermészetesebb módon készüljenek el boraik. Tartályos, reduktív technológia mellett tölgyfahordós és pirogránit amforás érlelést is alkalmaznak.
Megközelítés
A Csobánci Bormanufaktúra a Diszel városrészben található Hosszú-hegyen helyezkedik el. A 77-es főútról lekanyarodva, majd balra tartva 1 perc alatt elérhető a birtok, ahol a parkolási lehetőség ingyenes. A főúton van buszmegálló is, ahonnan 10 perc sétával megközelíthető a borterasz.