Sárvári Cukrászda - Eger
Bemutatkozás
A Sárvári Cukrászdát Sárvári Kálmán cukrászmester nyitotta 1927-ben, ahol házi tejből főzött és friss gyümölcsökből készített fagylaltot árult. Az üzlet 1933-ban került jelenlegi helyére a Kossuth utcába, majd 1937-ben a Párizsi Világkiállításon is részt vett, melyet számtalan szakmai elismerés követett, többek között a miniszteri dicséret. A mester gondoskodott arról, hogy tudását családtagjainak átadja, ezzel biztosítva azt, hogy mára már a negyedik generáció nyújt kiemelkedő minőséget a betérő vendégek részére.
A Sárvári Cukrászda legfőbb sajátossága a hagyományos eljárással, kizárólag természetes alapanyagokból főzött fagylalt. A gyümölcsfagylaltok tejmentesek, valódi gyümölcsből készülnek, hozzáadott aroma és színezék nélkül. Mind e mellett a kínálatban szerepelnek hagyományos és újhullámos sütemények, torták, macaronok, és péksütemények is.
Esküvői tortarendelésre lehetőség van, amiket egyedi igények alapján saját készítésű cukorvirággal díszítenek. Aki erre jár, mindenképp kóstolja meg a „Sárvári ízt” torta, fagylalt vagy macaron formájában, melyben a valódi vanília és a csokoládé íze meggyel és dióval alkot tökéletes egységet.
A Sárvári Cukrászda Egerben a Kossuth Lajos utca legelején található a Bazilikától 350 méteres gyalogútra.
Kínálat
A Sárvári Cukrászda legfőbb sajátossága a hagyományos eljárással, kizárólag természetes alapanyagokból főzött fagylalt. A gyümölcsfagylaltok tejmentesek, valódi gyümölcsből készülnek, hozzáadott aroma és színezék nélkül. Mind e mellett a kínálatban szerepelnek hagyományos és újhullámos sütemények, torták, macaronok, és péksütemények is.Esküvői tortarendelésre lehetőség van, amiket egyedi igények alapján saját készítésű cukorvirággal díszítenek. Aki erre jár, mindenképp kóstolja meg a „Sárvári ízt” torta, fagylalt vagy macaron formájában, melyben a valódi vanília és a csokoládé íze meggyel és dióval alkot tökéletes egységet.